Psychologe

In het woonzorgcentrum hechten we veel belang aan de emotionele beleving van het ouder worden. Ouderen komen vaak in aanraking met rouw en verlieservaringen.  Niet enkel omdat mensen in hun omgeving komen te overlijden, maar ook omdat ze andere verlieservaringen mee maken zoals verlies van hun mobiliteit, onafhankelijkheid en gezondheid.  Ook bij een opname in het woonzorgcentrum moet afscheid genomen worden van hun woning of hun thuis, wat vaak gepaard gaat met zeer sterke verliesgevoelens. De psychologe, Sofie Ameele, kan mensen ondersteunen en begeleiden in dit proces. Bij haar kunnen de bewoners hun verhaal doen, wordt naar hen geluisterd en worden ze gerustgesteld dat wat ze voelen niet "abnormaal" is.  Dé hoofdregel van Sofie is: "gevoelens die je kan delen met anderen, lossen zich gemakkelijker op". 

Ook wie naar het dagverzorgingscentrum komt kan beroep doen op de psychologe. Zij kunnen bij haar terecht, zowel voor problemen gerelateerd aan het woonzorgcentrum (vb. keuze voor opname) als voor ander psychologisch advies en hulpverlening. 

Net zoals de diëtiste en logopediste, werkt de psychologe niet alleen voor het woonzorgcentrum maar ook voor iedereen die op zoek is naar psychologische hulpverlening. Dit kunnen zowel baby's als jonge kinderen, jongeren, volwassen of ouderen zijn.

Dienstverlening voor bewoners is gratis, voor gebruikers van het dagcentrum € 15 per consult, voor anderen € 30 per consult. 

U kan met Sofie een afspraak maken van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 17 uur. Dat kan zowel in Ten Anker, als in Medihaven.

U kan Sofie contacteren via mail: psycholooog@tenanker.be of telefonisch op: 0492 72 58 90