Dagcentrum - Dunewinde

Het centrum voor dagverzorging is er voor ouderen die nog thuis wonen en die afwisseling wensen of op zoek zijn naar sociale contacten met leeftijdsgenoten. Ouderen die nood hebben aan (re-)activering, toezicht of begeleiding in de activiteiten van het dagelijkse leven. Iedereen is welkom, zowel valide als zorgbehoevende ouderen.

Het dagcentrum kan de mogelijkheid bieden aan een thuiswonende zorgbehoevende om langer in zijn vertrouwde omgeving te blijven wonen. Ook mantelzorgers worden zo ondersteund in hun taak. 

Dunewinde biedt tal van activiteiten aan gericht op het stimuleren en het behouden van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Vanuit de interesses van de bezoekers worden animatie activiteiten aangeboden. Zo worden doorheen het jaar onder andere tal van uitstappen gepland. Sociale contacten zijn bij ons een grote troef.

Het centrum biedt dagelijks een verse maaltijd aan, aangepast aan de behoefte van de bezoeker. Indien nodig wordt er samengewerkt met de diëtiste.

Dienstverlening

  • Elke bezoeker heeft de mogelijkheid één maal per week een douche of bad te nemen onder begeleiding van een zorg- of verpleegkundige.
  • Alle verpleegkundige zorgen kunnen er worden toegediend: inspuitingen, klaarzetten of de inname van medicatie, wondzorg….
  • De huisarts kan op huisbezoek komen in het dagcentrum.
  • Voor ondersteuning van de mobiliteit kan een beroep gedaan worden op onze kinesitherapeuten.
  • Bij slikproblemen of problemen met taal en spreken kunt u een beroep doen op de deskundigheid van onze logopediste.
  • Een bezoek aan het kapsalon en/of pedicure is mogelijk.
  • Er is de mogelijkheid om aan te sluiten bij de eucharistievieringen in de kapel.
  • Er wordt nauw samengewerkt met familie, mantelzorgers, artsen en andere thuiszorgdiensten.

Wij zijn open:

Van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 17u00. Opvang buiten deze uren is bespreekbaar. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen.

Voor meer informatie kan u het dagcentrum contacteren via mail: dagcentrumdunewinde@tenanker.be of telefonisch op: 0492 72 58 84

Vervoer

De bezoeker heeft de keuze tussen eigen vervoer of vervoer georganiseerd door het centrum. Afspraken over tijdstip van ophalen en terugkeren worden gemaakt in overleg. Onze chauffeurs helpen u bij het verlaten van uw woning en bij het op- en afstappen van de bus. Rolwagenvervoer is mogelijk.